10 / 10
از 2 کاربر

آشنایی با کار در ارتفاع برای کارفرمایان

آشنایی با کار در ارتفاع برای کارفرمایان

بدون شک اگر تصمیمی برای رسیدگی به نمای ساختمان خود دارید با مقوله کار در ارتفاع درگیر خواهید شد، هر گونه عملیات مرتبط با بازسازی، نگهداری و تعمیرات نمای ساختمان با استفاده از تخصص کار در ارتفاع اجرا می‎شود و لازم است که شما به عنوان کارفرما با نکات مهم اجرای کار آشنا باشید. در این مقاله اطلاعاتی مفید به دور از کلیشه‌های رایج، در خصوص کاربرد شیوه‌های مختلف کار در ارتفاع و نکات ایمنی مربوط به آن ارائه گردیده است.

موارد بیان شده در این مقاله به شرح زیر است:

  • تخصص کار در ارتفاع با طناب چیست و چگونه اجرا می‌شود
  • آیا نیاز است که مجری کار در ارتفاع با طناب، دارای مدرک معتبر باشد
  • طناب‌های مجری کار را بررسی کنید
  • استفاده از وانت بالابر چه کاربردی برای کار در ارتفاع دارد
  • کاربرد داربست برای کار در ارتفاع
  • بیمه نامه مسئولیت مدنی پیمانکار در قبال کارکنان
  • بیمه نامه شخص ثالث کارفرما

با ما همراه باشید.

 

کار در ارتفاع با طناب چگونه اجرا می‌شود

کار با طناب تخصصی‌ترین شیوه کار در ارتفاع است که اجرای آن نیاز به تجربه و دانش کافی دارد. به طور کلی توانایی کار در ارتفاع با طناب یک مهارت میان رشته‌ایست و مجری کار نیازمند تخصص‌های دیگری هم می‌باشد.

استفاده از این شیوه برای نگهداری و تعمیرات نمای ساختمان نسبت به دیگر شیوه‌های کار در ارتفاع ایمن‌تر و مقرون به صرفه‌تر است. عموما از این شیوه برای اجرای پروژه‌های شستشوی نمای ساختمان و نماشویی ، مقاوم‌سازی سنگ نما و نقاشی نما استفاده می‌شود.

در این شیوه مجری کار با استفاده از دو طناب، خود را بروی نمای ساختمان رسانده و مشغول اجرای کار می‌شود، برای حفظ ایمنی مجری کار در ارتفاع، استفاده از دو طناب الزامیست. یکی از این طناب‌ها طناب اصلی بوده و مجری کار بوسیله ابزاری مخصوص روی آن جا‌به‌جا می‌شود و طناب دوم که به نام طناب حمایت شناخته می‌شود، برای حفظ سلامتی مجری کار در زمان حادثه کاربرد دارد. چنانچه به هر علتی طناب اصلی دچار حادثه شود، طناب دوم مانند کمربند عمل کرده و از سقوط فرد جلوگیری می‌کند.

برای استفاده از این شیوه، هر طناب به یک نقطه مستحکم در بام ساختمان بسته می‌شود. می‌توان از سرستون، کانال کولر، پایه هواساز، اتاق آسانسور و مواردی مانند آن به عنوان نقطه اتکا استفاده کرد.  

با توجه به مواردی که بیان شد پیشنهاد می‌شود که در راستای کاهش حوادث حین کار و کاهش هزینه‌های اجرایی، برای انجام عملیات‌های سبک تعمیر و نگهداری نمای ساختمان از شیوه کار در ارتفاع با طناب استفاده شود. در مواردی هم که امکان استفاده از کار با طناب وجود ندارد از شیوه های دیگر مانند کار با داربست استفاده می‌شود. در مواردی هم که استفاده از این دو روش مقرون به صرفه نیست می‌توان از بالابر کمک گرفت.

 

آیا نیاز است که مجری کار در ارتفاع با طناب دارای مدرک معتبر باشد

مهارت کار در ارتفاع با طناب دارای مدرک بین المللی، با نام ایراتا می‌باشد و دارنده این گواهینامه امکان اشتغال در محیط‌های صنعتی و خارج از ایران را داراست. به همین دلیل داشتن مدرک ایراتا یک نقطه قوت برای مجری کار محسوب شده و این فرد می‌تواند در سطوح شغلی با درآمد بالا مشغول فعالیت شود.

اما با این وجود داشتن مدرک معتبر به معنی توانایی ارائه خدمات نگهداری نمای ساختمان نمی‌باشد و لازم است که مجری کار مهارت‌های مختلقی را دارا باشد تا بتواند خدماتی با کیفیت مناسب ارائه دهد. علاوه بر این تعداد زیادی از فعالین این رشته در ایران، مهارت کار با طناب را به صورت تجربی به دست آورده اند و مشغول ارائه خدمات کار در ارتفاع با طناب می‌باشند.

به صورت کلی الزامی برای داشتن مدرک معتبر جهت ارائه خدمات کار با طناب وجود ندارد.

 

طناب‌های مجری کار را بررسی کنید

برای انجام کار در ارتفاع از ابزارهای مختلفی مانند ابزار فرود، ابزار حمایت، کارابین، تسمه و مواردی دیگر استفاده می‌شود و نیاز است که تمام این ابزارها دارای سلامت کامل باشد. با این وجود تشخیص سلامتی این ابزار به راحتی امکان پذیر نمی‌باشد و بهتر است که شما درگیر آن نشوید.

اما بهتراست طناب‌های مجری کار را بررسی کنید تا هیچگونه زدگی و پارگی در آن وجود نداشته باشد. این کار به راحتی امکان پذیر است و پیشنهاد می‌شود در صورت رویت پارگی در طناب، طناب ‌ها تعویض گردد.

علاوه بر این پیشنهاد می‌گردد که مجری کار از کلاه ایمنی مخصوص کار در ارتفاع استفاده نماید.

 

استفاده از وانت بالابر چه کاربردی برای کار در ارتفاع دارد

در مواقعی که استفاده از شیوه کار با طناب و داربست امکان پذیر نیست یا صرفه اقتصادی ندارد از بالابر استفاده می‌شود. به طور مثال نمی‌توان به فرورفتگی‌های نما به وسیله کار با طناب دسترسی پیدا کرد و از طرفی اجرای داربست برای این نقاط زمان‌بر است و هزینه بالاتری نسبت به بالابر (لجور) دارد . به همین دلیل متناسب با ارتفاع نما و فاصله از ساختمان، از بالابرهای متفاوتی استفاده می‌شود.

در نظر داشته باشید بایستی کابین بالابر که مجری کار در آن قرار می‌گیرد ایمن باشد و مجری کار هنگام ایستادن در کابین توسط کمربند ایمنی مهار شود.

 

کاربرد داربست برای کار در ارتفاع

استفاده از داربست برای اجرای کارهای مرتبط با نمای ساختمان دو مورد است:

 -  ایمن‌سازی محیط پیرامون ساختمان هنگام استفاده از روش کار در ارتفاع با طناب

 -  اجرای امور سنگین در راستای بازسازی نمای ساختمان

 در برخی از پروژه‌های کار در ارتفاع با طناب که احتمال سقوط اشیا از نمای ساختمان وجود دارد، مانند پیچ و رولپلاک نمای ساختمان ، پیشنهاد می‌شود چنانچه امکان جلوگیری از رفت و آمد در پیرامون ساختمان وجود ندارد، از داربست به عنوان ایجاد کننده ایمنی در پایین ساختمان استفاده شود. به این منظورداربست در  نقاط حادثه‌خیز اطراف ساختمان بسته می‌شود و روی آن با توری یا صفحات فلزی پوشانده می‌شود تا مانع سقوط اجسام به اطراف ساختمان گردد.

 دومین کاربرد استفاده از داربست برای اجرای امور سنگین ساختمانی است. اگر قصد تغییر و تحولات اساسی مانند تعویض چهارچوب پنجره و تعویض مصالح تشکیل دهنده نمای ساختمان را داشته باشید بایستی برای افزایش کیفیت کار از شیوه کار در ارتفاع با داربست استفاده کنید. داربست علاوه بر اینکه امکان استقرار دقیق مجریان کار را فراهم می‎‌کند می‌تواند برای بازدید شما از کار نهایی نیز مفید باشد.

 رعایت نکات ایمنی توسط مجریان در زمان استفاده از داربست را به دقت زیر نظر داشته باشید و مطمئن شوید که مجریان کار از کلاه و کمربند ایمنی در حین کار با داربست استفاده می‌کنند و تخته‌های استفاده شده در کار دچار شکستگی و ترک نباشد.

 

 

 

 

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :