پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
در این مقاله به پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان به سبب جلوگیری از شیوع آلودگی ناشی از وجود حیوانات و همینطور حفظ جلوه نمای ساختمان خواهیم پرداخت .
در ادامه موارد زیر بررسی خواهد شد :
- مقررات ملی ساختمان در خصوص پوشاندن درز انقطاع ساختمان
- مصالح مناسب جهت پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
- شیوه اجرای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان با طناب
- مراحل اجرای کار
- عوامل موثر بر قیمت اجرای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
با مطالعه ی این متن اطلاعات کاملی در خصوص پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان بدست می آوریم .
خلاصه ای از مقررات ملی ساختمان در خصوص پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
از نظر مقررات ساخت و ساز ساختمان حداقل فاصله 20سانتی متری برای دو ساختمان بایستی رعایت شود، که این فاصله پس از اتمام ساخت پوشانده می شود .
دلیل اصلی تعبیه درز انقطاع در ساختمان ها عدم تحمیل وزن ساختمان ها بر یکدیگر است که این موضوع در زمان نشست ساختمان و هنگام زلزله اهمیت بالایی پیدا می کند .
چه مصالحی برای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان مناسب می باشند
به صورت کلی مصالح پوشاندن درز انقطاع ساختمان باید دارای ویژگی های زیر باشند:
- ماندگاری و دوام بالا
- قابلیت در نظر گرفتن بازشو در محل های مورد نظر
- جذب جا به جایی های ساختمان
- سازگاری و امکان اجرا بر روی سطح تمام شده
- امکان آب بندی به جهت عدم نفوذ رطوبت
با در نظر گرفتن موارد فوق می توان مصالح موجود را به سه دسته ی نامناسب، معمول و حرفه ای جهت پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان تقسیم کرد . گروه نماروز فعال در زمینه پیچ و رولپلاک نمای ساختمان ، نماشویی ، نقاشی نما ، نصب توری مرغی و پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان و سایر خدمات کار در ارتفاع می باشد.
مصالحی مانند آجر و سنگ به دلیل عدم امکان ایجاد بازشو و عدم جذب جا به جایی ساختمان برای پوشاندن درز انقطاع نامناسب می باشند . یونولیت ها و دیگر فوم های پر کننده نیز به دلیل دوام پایین در برابر تابش نور خورشید و باد و باران مصالح نامناسبی برای پوشاندن درز انقطاع می باشند . توری ها نیز نمی توانند پوشش دهنده درز انقطاع باشند و از این جهت مصالح نامناسبی به شمار می آیند .
پروفیل های لاستیک دار و پروفیل های آلومینیومی برش دار تمامی ویژگی های فوق را دارند و از پوشش های حرفه ای جهت پوشاندن درز انقطاع می باشند، این پوشش ها قابلیت فوق العاده ای در جا به جایی دارند و به خوبی لرزش های ساختمان را جذب می کنند . این مصالح دوام بالایی دارند و به دلایلی که بیان شد حتی پس از لرزش های ساختمان نیز خصوصیات کاربردی و ظاهری خود را حفظ می کنند .
این پروفیل ها قیمت بالاتری نسبت به مصالح معمول پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان دارند .
از مصالح معمول و پر کاربرد در پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان می توان از ورق های پلی کربنات و ورق های گالوانیزه نام برد . ورق های پلی کربنات سبک اند، تنوع رنگ بالایی جهت هماهنگی با نمای ساختمان دارند و از دوام مناسبی در برابر شرایط جوی برخوردار می باشند .
با این حال ورقهای گالوانیزه از مقرون به صرفه ترین مصالح برای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان می باشند که علاوه بر عمر زیاد و خاصیت رنگ پذیری شان به دلیل امکان خم شدن، خاصیت تطبیق پذیری بالایی با سطح زیر کار دارند .
انتخاب اشتباه پروفیل، باعث تحمیل هزینه به ساختمان خواهد شد .
کار با طناب شیوه ای مناسب برای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
می توان از شیوه هایی چون استفاده از داربست، کلایمر، بالابر و کرین برای دسترسی به نقاط مرتفع استفاده کرد که هر کدام از این شیوه ها دارای ویژگی ها، نقاط قوت و نقاط ضعفی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. در این بین پوشاندن درز انقطاع با طناب ایمن ترین، سریع ترین و مرقون به صرفه ترین روش دسترسی به نمای ساختمان است .
برای استفاده از طناب کافیست که ساختمان دارای زیرساخت مناسب جهت بستن کارگاه های ایمن باشد . منظور از کارگاه ایمن نقاط اتکایی در بام ساختمان است که توانایی تحمل وزن مجری کار در ارتفاع را داشته باشد . می توان از سرستون های ساختمان، کانال های کولر که شاسی کشی شده باشند، ستون های اتاق آسانسور، پایه های هواساز و هر وسیله ی دیگری که استحکام آن تایید شده باشد به عنوان کارگاه ایمن استفاده کرد .
پس از مشخص شدن این ستون ها، طناب های اجرای کار به صورت استاندارد بسته شده و مجری کار به وسیله ی ابزار مخصوص، شروع به اجرای می کند . یکی از نکات بسیار مهم در حین اجرای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان با طناب، استفاده ی مجری کار از دو طناب می باشد که یکی از آنها به عنوان طناب حمایت برای افزایش ایمنی در اجرای کار استفاده می شود .
مراحل پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
مراحل کلی اجرای پوشاندن درز انقطاع ساختمان با تمامی مصالح مناسب بیان شده، شامل موارد زیر می شود :
- سم پاشی درز انقطاع برای از بین بردن حشرات موجود .
- اندازه گیری و تامین مصالح مناسب .
- اجرای پوشش درز انقطاع با نصب ورق ها به وسیله پیچ و رولپلاک، فاصله پیچ ها با توجه به مصالح استفاده شده بین 20 تا 40 سانتی متر خواهد بود .
- آب بندی فصل مشترک درز انقطاع و مصالح استفاده شده برای پوشش آن، توسط چسب های پلی یورتان .
عوامل موثر بر قیمت اجرای پوشاندن درز انقطاع نمای ساختمان
قیمت تمام شده پوشاندن درز انقطاع مستقیما تحت تاثیر کیفیت نهایی اجرای کار خواهد بود .
بالاترین هزینه مربوط به استفاده از سم پاشی، پروفیل های لاستیک دار، پیچ های دارای روکش گالوانیزه و آب بندی کامل درز انقطاع می باشد .
حذف و یا تغییر هر کدام از موارد فوق سبب کاهش هزینه ی اجرای کار خواهد شد .