شستشوی نمای سیمانی
سیمان از معمول ترین مصالح به کار رفته در نمای ساختمان است که اغلب توسط لایه های رنگ پوشش داده می شود . همین خاصیت رنگ پذیری فوق العاده ی سیمان گه سبب امکان انواع طراحی برای نمای ساختمان را میسر می سازد از مهمترین علل برتری نمای سیمانی نسبت به نمای سنگی در ساختمان های مسکونی می باشد .
از طرفی هزینه های نگهداری نمای سیمانی پایین بوده و می توان با شستشوی نمای ساختمان از نوع سیمانی با دوره ی زمانی 2 ساله، برای مدتی طولانی ای این نما را در حالت ایده آل نگه داشت .
در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با نکات شستشوی نمای سیمانی به موارد زیر پرداخته شده است :
- شستشوی نمای سیمانی با دستگاه واترجت
- شستشوی نمای سیمانی به شیوه ی کار با طناب
- شستشوی نمای سیمانی با آلودگی شدید
- عوامل موثر بر شستشوی نمای سیمانی
شستشوی نمای سیمانی با دستگاه واترجت
ابزار اصلی در اجرای شستشوی نمای سیمانی دستگاه واترجت می باشد . این دستگاه در انواع تک فاز، دیزلی و سه فاز موجود است که یکی از تفاوت های آنها در ایجاد شدت آب خروجیست . دستگاه واترجت سه فاز بیشترین فشار خروجی آب را تامین می کند و به همین دلیل از این دستگاه برای شستشوی نمای سیمانی استفاده می شود .
دستگاه واترجت دارای یک ورودی آب می باشد که تغذیه ی آن توسط آب شهری صورت می گیرد، آب ورودی پس تاثیر پذیری از پمپ، از خروجی دستگاه خارج می شود . آب خروجی از نازل دستگاه واترجت سه فاز دارای فشاری حدود 150 بار می باشد که برای شستشوی نمای سیمانی مناسب است .
شستشوی نمای سیمانی به شیوه ی کار با طناب
یکی از مهمترین مراحل انجام کار تصمیم گیری در خصوص چگونگی دستیابی به نمای ساختمان می باشد . برای دسترسی به ارتفاع و نمای ساختمان می توان از شیوه های کار با طناب، داربست و بالابر و ... استفاده کرد که هر کدام دارای مزایا و معایب خود است . اما به صورت کلی چنانچه امکان استفاده از طناب برای دسترسی به نمای ساختمان وجود داشته باشد بهتر است که از این روش برای شستشوی نمای سیمانی استفاده کرد .
این روش سبب افزایش ایمنی در حین اجرای کار می شود و به دلیل انعطاف پذیری بالا در اجرا می تواند موجب بهبود کیفیت کار گردد، همچنین استفاده از شیوه ی کار با طناب در کاهش هزینه های شستشوی نمای سیمانی تاثیر گذار است .
برای استفاده از این شیوه کافیست که بام ساختمان شما مجهز به ستون هایی جهت بستن طناب و تحمل وزن ارتفاع کار باشد، به این منظور می توان از شاسی آسانسور، پایه های هواساز و هر ستون دیگری که دارای اتصالات مستحکمی به بام ساختمان برخوردار است استفاده کرد .
به یاد داشته باشید که اگر ساختمان دارای پیشانی یا شیب منفی باشد اجرای شستشوی نمای سیمانی به شیوه ی کار با طناب سخت و یا غیر ممکن می گردد و در اینصورت بایستی اجرای کار را به وسیله ی داربست انجام داد .
شستشوی نمای سیمانی با آلودگی شدید
در بالا عنوان شد که دوره ی زمانی مناسب برای نماشویی و شستشوی نمای سیمانی حداکثر بازه های 2 ساله است و در صورتی که این دوره ی زمانی رعایت نشود، نمای ساختمان به مرور زمان دچار رسوب شده و در اثر گذشت زمانی طولانی این رسوب ها قابل پاکسازی نمی باشند . اکثر این رسوب ها در نقاط آبریز نما و زیر پنجره ها ایجاد می شود .
گاهی اوقات استفاده از مواد اسیدی برای از بین بردن رسوب های ایجاد شده بر روی نمای ساختمان پیشنهاد می گردد که نماروز هرگونه استفاده از مواد اسیدی را در شستشوی نمای سیمانی اشتباه میداند . این مواد نه تنها سبب خورده شدن سطح شده بلکه موجب تغییر رنگ نما و افزایش آلودگی های شدید و عمقی نمای ساختمان می شود .
چنانچه رضایت شما با شستشوی نمای سیمانی ساختمان جلب نشود، بهترین راه حل رنگ آمیزی مجدد نمای ساختمان است که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله ی نقاشی نمای ساختمان را مطالعه نمایید .
عوامل موثر بر قیمت شستشوی نمای سیمانی
مهمترین عوامل موثر بر شستشوی نمای سیمانی به شرح زیر است :
- شیوه ی دسترسی به نمای ساختمان
به صورت کلی استفاده از شیوه ی کار با طناب برای دسترسی به نمای ساختمان مقرون به صرفه تر از کار با داربست و دیگر ابزار دسترسی به نمای ساختمان می باشد .
- میزان آلودگی نمای ساختمان
این معیار بیشترین تاثیر را بر مدت زمان اجرای کار داشته و به همین دلیل شستشوی نمای سیمانی در دوره های زمانی مناسب علاوه بر حفظ زیبایی نما سبب کاهش هزینه های نگهداری می گردد .
- پیچیدگی های معماری نمای ساختمان
این معیار نیز می تواند موجب افزایش مدت زمان و هزینه های اجرای کار شود .
بعضی از خدمات ارائه شده توسط گروه نماروز به شرح زیر است
شستشوی نمای سیمانی
رنگ آمیزی نمای ساختمان
پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان
پوشاندن درز انقطاع نما
جوشکاری در ارتفاع