پیچ و رولپلاک نما با طناب
یکی از خدمات مهم در زمینه تعمیر و نگهداری نمای ساختمان مقاوم سازی سنگ نما با پیچ و رولپلاک است که در این مقاله مختصرا پیچ و رولپلاک نما گفته میشود. نماسازی به وسیله سنگ به دلایلی از جمله قیمت مقرون به صرفه در کشورمان بسیار متداول است اما به دلیل عدم رعایت نکات اجرایی در زمان نصب سنگ نما، با مشکل ریزش سنگ نما پس گذشت مدتی از بهره برداری از ساختمان روبرو میشویم. راه حل مرسوم برای رفع این مشکل پیچ و رولپلاک نما با طناب است که موضوع این مقاله میباشد.
در این مقاله به بیان و تحلیل موارد زیر پرداخته شده است:
- انواع سنگ و نکات مهم پیچ و رولپلاک نما برای هر کدام
- پیچ و رولپلاک نما با طناب شیوه اصلی برای اجرای پروژه
- مراحل اجرای پیچ و رولپلاک نما با طناب
- پیچ و رولپلاک سرامیک نما
- عوامل موثر بر قیمت پیچ و رولپلاک نما با طناب
برای آشنایی با نکات مقاومسازی سنگ نما با ما همراه باشید.
انواع سنگ و نکات مهم پیچ و رولپلاک نما برای هر کدام از سنگ ها
از بین سنگهای موجود عموما از سنگ تراورتن، چینی و گرانیت برای نماسازی ساختمان استفاده میشود که هر کدام با توجه به ویژگیشان مزایا و معایبی برای استفاده در نما دارند. در این بخش به بررسی این سه نوع سنگ با تحلیل معیارهای درصد تخلخل، درصد جذب آب و شاخص مقاومت پانچ میپردازیم و تاثیر هر کدام از آنها را در پیچ و روپلاک نما با طناب بیان میکنیم.
درصد تخلخل: این معیار بیانکننده یکدستی بافت سنگ است و ارتباط تنگاتنگی با چسبندگی سنگ و ملات پشت آن دارد، هر چه درصد تخلخل یک سنگ بیشتر باشد ارتباط بهتری با ملات پشت خود خواهد داشت که در این صورت احتمال نیاز به پیچ و رولپلاک نما با طناب کاهش مییابد. سنگ تراورتن درصد تخلخل بالاتری نسبت به سنگهای گرانیت و چینی دارد.
درصد جذب آب: درصد جذب آب هم مانند درصد تخلل توضیح دهنده ویژگی بافت سنگ است و چنانچه درصد جذب آب سنگی بالا باشد به معنی نفوذ بیشتر آب به درون بافت آن است. نفوذ آب به درون سنگ در فصل سرما میتواند سبب شکستن سنگ شود و منجر به افزایش احتمال نیاز به پیچ و رولپلاک نما با طناب گردد.
شاخص مقاومت پانچ: این شاخص به نوعی بیان کننده مقاومت سنگ در برابر برشکاری و سوراخکاری است و اهمیت آن در موضوع پیچ و رولپلاک نما با طناب در افزایش سختی و مدت زمان اجرای پروژه میباشد.
پیچ و رولپلاک نما با طناب شیوه اصلی اجرای پروژه
شیوه دسترسی به نمای ساختمان اولین چالش برای پیچ و رولپلاک نما است. برای اینکه بهترین شیوه اجرای کار را انتخاب نماییم باید معیارهای تاثیرگذار در تصمیمگیریمان را مشخص نماییم. این معیار ها عبارتند از: کیفیت سوراخکاری سنگ، ایمنی بالا در حین اجرای کار، هزینه مناسب و سرعت اجرای کار که همگی در پیچ و رولپلاک نما با طناب در حالت بهینه قرار میگیرند.
برای استفاده از این شیوه کافیست تا مجری کار بتواند طناب های اجرایی خود را به وسیله ستون های محکمی در بام ساختمان مهار نماید. به طور مثال میتوان از گیره گاورنر آسانسور، کانالهای تقویت شده و پایه های هواساز استفاده نمود. مجری کار طناب ها را در بخشی از بام ساختمان مهار کرده و بوسیله ابزار تخصصی کار در ارتفاع بر روی نمای ساختمان مستقر میشود. در این شرایط میتواند با استفاده از ابزاری چون دریل سوراخ کاری و پیچ و رولپلاک نما با طناب را انجام دهد.
در صورتی که به دلایلی مانند معماری نمای ساختمان امکان استفاده از شیوه کار با طناب مهیا نباشد، میتوان استفاده از داربست را جایگزین پیچ و رولپلاک نما با طناب نمود.
مراحل اجرای پیچ و رولپلاک نما با طناب
برای اجرای پیچ و رولپلاک نما با طناب مراحل زیر طی میشود:
- ایمن سازی محیط پیرامون ساختمان جهت جلوگیری از صدمه به عابرین
- تجهیز کردن و کارگاه و مهار طناب ها
- تشخیص سنگهایی که احتمال ریزش آنها پیش از اجرای پیچ و رولپلاک نما با طناب وجود دارد و جدا کردن این سنگها
- سوراخ کاری سنگ با دریل ها
- جاگذاری پیچ ها و رولپلاک ها
- بستن پیچ ها
- اجرای بتونه همرنگ سنگ در سوراخ جهت جلوگیری از کاهش زیبایی نمای ساختمان بعد از پیچ و رولپلاک نمای ساختمان با طناب
- نصب سنگهای جدید نما به جهت اتمام پیچ و رولپلاک نما با طناب
پیچ و رولپلاک سرامیک نما با طناب
تفاوت اصلی مقاوم سازی سنگ نما با پیچ و رولپلاک سرامیک نما با طناب در عدم امکان سوراخ کاری سرامیک است. این متریال در اثر برخورد دریل شکسته میشود و به همین دلیل برای مقاوم سازی آن پیچ و رولپلاک روی بندها اجرا میشود و علاوه بر پیچ و رولپلاک از واشر نیز برای نگهداشتن سرامیک نما استفاده میشود.
عوامل موثر بر قیمت پیچ و رولپلاک نما با طناب
مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت پیچ و رولپلاک نما با طناب به صورت زیر است: