10 / 10
از 1 کاربر

پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

سنگ به دلایلی چون فراوانی، صرفه اقتصادی و تنوع از پرکاربرد‌ترین مصالح به کار رفته در نما‌سازی ساختمان است و سنگ گرانیت با زیبایی بی‌مثال و دوام بی‌مانندش از سنگ‌های خاص برای ساخت نمای ساختمان به شمار می‌رود . در این مقاله قصد داریم که در ابتدا کمی به صورت علمی به سنگ گرانیت بپردازیم و دلایل ریزش این سنگ از نمای ساختمان را دریابیم و در ادامه به نکات اجرایی در پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت بپردازیم .

در این مقاله به موارد زیر پرداخته شده است :

  • بررسی برخی از ویژگی‌های سنگ گرانیت و تاثیر آن در نما‌سازی
  • شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت
  • مراحل اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت نما
  • عوامل موثر بر قیمت پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

 

بررسی برخی از ویژگی‌های سنگ گرانیت و تاثیر آن در نما‌سازی

در این بخش از میان تمام معیار‌هایی که به توصیف خصوصیات فیزیکی سنگ می‌پردازد به معرفی معیار‌های درصد تخلخل، ضریب جذب آب و شاخص مقاومت پانچ پرداخته‌ایم تا بتوانیم دلایل سقوط سنگ گرانیت از نمای ساختمان و همچنین سختی اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت را توضیح دهیم .

درصد تخلخل : این معیار نشان‌دهنده میزان ناصافی سطح سنگ است و هر چقدر این عدد کمتر باشد به معنی یکدست بودن سنگ می‌باشد . به عبارت دیگر سنگی با درصد تخلخل پایین، گیرایی کمتری نسبت به سنگ با در تخلخل بالاتر با ملات سیمانی نمای ساختمان خواهد داشت . سنگ گرانیت از سنگ‌های با درصد تخلخل پایین است و به همین دلیل امکان اجرای آن در نمای ساختمان بدون اسکوپ گذاری اشتباه بزرگیست و نیاز به اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت را به شدت افزایش می‌دهد .

درصد جذب آب : این معیار تا حدی با درصد تخلخل همراستا بوده و چنانچه این عدد افزایش یابد به معنی مقاومت پایین سنگ در برابر نفوذ آب است . این معیار اگر عددی کوچک باشد همان‌طور که عدم چسبندگی ملات و سنگ را توضیحی می‌دهد به عدم دریافت و رطوبت محیط و انتقال آن به داخل ساختمان هم می‌پردازد . درصد جذب آب در گرانیت پایین بوده و نشان دهنده مقاومت این سنگ در برابر نفوذ رطوبت و پایداری آن در برابر متلاشی شدن در اثر نفوذ آب می‌باشد که این موضوع سبب کاهش نیاز به پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت را در‌بر‌دارد .

شاخص مقاومت پانچ : این شاخص نشان‌دهنده مقاومت سنگ در برابر برش‌کاری و سوراخ‌کاری است و هر چه این عدد بالاتر باشد اجرای تغییرات در سنگ سخت‌تر و انرژی ‌بر است . جالب است بدانید که سنگ گرانیت دارای یکی از بالاترین شاخص‌های مقاومت پانچ می‌باشد و همین موضوع بیان کننده دشوار و طاقت‌فرسا بودن پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت است .

ضمنا وزن بالای سنگ گرانیت هم از دلایل سقوط این سنگ از نمای ساختمان و نیاز به اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت است .

 

شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

برای دسترسی به نمای ساختمان و اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت عموما از شیوه کار با طناب یا استفاده از داربست بهره گرفته می‌شود که هر کدام دارای مزایا و نقاط ضعف خود است . چنانچه ساختمان به زیر‌ساخت لازم برای اجرای کار با طناب مجهز باشد می‌توان با بهره بردن از این شیوه علاوه بر تامین ایمنی بالا برای مجری کار، هزینه‌های اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت را نیز کاهش داد .

استفاده از داربست هم در شرایطی که امکان اجرای کار با طناب میسر نباشد و یا مجری کار به دلیل سختی بالای سنگ گرانیت به سطح اتکا مناسب‌تری نیاز داشته باشد، کاربرد دارد .

 

مراحل اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

نحوه اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت به دلیل سختی بالای این سنگ تفاوت‌هایی با سنگ تراورتن داشته که اصلی‌ترین آن عدم امکان استفاده از دریل‌های گیربکسی برای سوراخ‌کاری سنگ است . مراحل اجرای کار به صورت زیر است :

  • ایمن‌سازی محدوده اجرای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان و مدیریت رفت و آمد عابرین برای جلوگیری از ایجاد خسارت .
  • اجرای مقاوم‌سازی برای سنگ‌های درپوش بام ساختمان .
  • بازدید کلی از نمای ساختمان برای جدا‌سازی سنگ‌هایی که احتمال سقوط آنها در اثر لرزش دریل وجود دارد .
  • اجرای سوراخ‌کاری در ابتدا و انتهای سنگ‌ها و با حدفاصل 40سانتی‌متر .
  • جای‌گذاری پیچ‌ها و رولپلاک، فرو‌کردن ابتدای آن با چکش و ادامه کار با پیچ‌بند .
  • از آنجایی که به دلیل مقاومت بالای سنگ گرانیت امکان خزینه‌کاری در این سنگ وجود ندارد، انتهای پیچ‌‌ها به جای بتونه‌کاری رنگ می‌شود .
  • در مرحله پایانی از اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت به نصب مجدد سنگ‌هایی که از نما جدا شده‌اند پرداخته می‌شود .

 

عوامل موثر در قیمت اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت

مدت زمان اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما و مصالح به کار رفته در اجرای پروژه تعیین کننده قیمت کار می‌باشد که می‌توان آنها را به صورت زیر دسته بندی کرد :

  • مساحت اجرای پروژه .
  • شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت .
  • کیفیت مصالح به کار رفته در اجرای کار .
  • تعداد سنگ‌هایی که برای نصب مجدد آماده می‌شود .

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :