10 / 10
از 1 کاربر

پیچ و رولپلاک سرامیک نما

پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان

پیچ و رولپلاک سرامیک نما

مقاوم‌سازی نمای ساختمان یکی از اموری مهم در زمینه مرمت و نگهداری نما می‌باشد که علاوه بر حفظ زیبایی ساختمان موجب از بین رفتن خطر سقوط مصالح نما و جلوگیری از بروز حادثه و خسارت می‌شود . سرامیک از جمله پوشش‌های نمای ساختمان است که سبک سنتی آن عموما در ساخت نمای نورگیر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر‌از‌گاهی لازم است برای مقاوم‌سازی این گونه نما از خدمات پیچ و رولپلاک سرامیک نما استفاده کرد .

این مقاله برای آشنایی بیشتر شما با نحوه و نکات پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان آماده شده و در‌بر‌گیرنده موارد زیر است :

  • سرامیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد
  • ویژگی‌های مهم سرامیک نما و نحوه اجرای آن
  • شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما
  • چگونگی اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان
  • عوامل موثر بر قمیت پیچ و رولپلاک سرامیک نما

 

سرامیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد

سرامیک‌ها عموما از ترکیب مواد آلی مانند خاک رس با آب بوجود می‌آیند، از ترکیب این مواد با آب خمیری به دست می‌آید که قابلیت شکل پذیری داشته و پس از قالب‌گیری در حرارت قرار داده می‌شود . در نظر داشته باشید که این مقاله با محوریت پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان آماده شده و به بیان دقیق از تولید سرامیک‌ها نمی‌پردازد . با این حال در نظر داشته باشید که ترکیب مواد خام اولیه سرامیک و تکنولوژی پخت آن سبب تولید انواع سرامیک در وسعتی باور نکردنی می‌شود، کاشی‌های لعاب‌دار باستانی، صنعت ساختمان، تولید قطعات الکترونیکی و استفاده در هوا‌فضا تنها گوشه‌ای از کاربرد این دسته از مواد ساخته شده به دست بشر می‌باشد . ساخت سرامیک دارای شاخه متمایزی در علم مهندسی مواد می‌باشد که به نحوه انتخاب مواد اولیه، ترکیب، شکل دادن و آماده سازی سرامیک می‌پردازد .

با این حال خواص فیزیکی‌ای چون سختی بالا،شکنندگی و عدم چسبندگی، تخلخل کم و سطح صیقلی، رسانایی پایین و دمای ذوب بالا از ویژگی مشترک همه سرامیک‌ها می باشد که از این بین معیار‌های تخلخل، شکنندگی و عدم چسبندگی اهمیت زیادی در اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما دارند .

 

ویژگی‌های مهم سرامیک نما و نحوه اجرای آن

معماران سه ویژگی را برای سرامیک نمای ساختمان مشترک میدانند که عبارتند از وزن پایین برای کاهش بار مرده ساختمان، مقاومت بالا در برابر نفوذ رطوبت و رنگ مناسب، اصولا پیشنهاد می‌شود که رنگ‌های مات برای سرامیک نما استفاده شود تا احتمال خیرگی چشم در زمان تابش نور خورشید کاهش یابد . امروزه تکنولوژی‌های ساخت سرامیک نما نسبت به گذشته پیشرفته‌تر شده و از گونه‌ای سرامیک نما با نام پرسلان که تطبیق پذیری خوبی با شرایط جوی دارد برای ساخت نمای ساختمان استفاده می‌شود . موضوع مهم بعدی در خصوص سرامیک نما نحوه اجرای آن در زمان ساخت می‌باشد که در صورت رعایت کامل نکات اجرایی می‌توان از ریزش سرامیک نما و نیاز به اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان کاست .

سرامیک نمای ساختمان به دو شیوه سیستم خشک و سنتی در نمای ساختمان اجرا می‌شود که در اجرای سیستم خشک سرامیک ها بر روی چهاچوب فلزی‌ای که بر روی نمای ساختمان تعبیه شده است نصب می‌شوند، این شیوه جدید در نصب سرامیک دارای مزایا و معایت خود است اما کافیست بدانید که در این سیستم به ندرت شاهد ریزش سرامیک نما هستیم  و نیازی به اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما نمی‌باشد .

نحوه دیگر اجرای سرامیک نما به صورت سنتی بوده و متاسفانه در مواقعی از ملات سیمان برای نصب سرامیک استفاده می‌شود که با توجه به نفوذ پذیری پایین سرامیک در برابر آب، چسبندگی لازم بین سرامیک و ملات ایجاد نشده و بیشترین پروژه‌های پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان مربوط به همین شیوه است .

اما می‌توان در نصب سرامیک نما به شیوه سنتی، چسب سرامیک که مخلوط سیمان و مواد پلیمری و معدنی می‌باشد را جایگزین ملات سیمان و آب نمود و چسبندگی سرامیک نما را تا حد زیادی بالا برد  . این شیوه سبب افزایش عمر سرامیک بر روی نما شده و نیاز به پیچ و روپلاک سرامیک نمای ساختمان را کاهش می‌دهد .

 

شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما

برای دسترسی به نمای ساختمان در ارتفاع می‌توان از دو شیوه کار با طناب و استفاده از داربست بهره برد . از آنجایی که عموما در نورگیر‌ها از سرامیک برای ساخت نما استفاده می‌شود، امکان استفاده از داربست در محیط نمی‌باشد . علاوه بر این استفاده از طناب سبب افزایش ایمنی مجری کار در ارتفاع، افزایش سرعت پیشروی کار و کاهش هزینه‌های اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان می گردد .

برای استفاده از این شیوه جهت اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما کافیست که بام ساختمان مجهز به ستون‌هایی با توانایی تحمل وزن مجری کار باشد که از این ستون‌ها برای بستن طناب کار در ارتفاع استفاده می شود .

پیچ و رولپلاک سرامیک نما با طناب

 

چگونگی اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نمای ساختمان

همانطور که در خواص سرامیک عنوان شد، یکی از ویژگی‌های مهم این ماده شکنندگی آن می‌باشد . سرامیک‌های نمای ساختمان هم مقاومت کمی در برابر ضربات دریل داشته و در اثر برخود با مته به سرعت می‌شکند . همین عامل سبب تفاوت در نحوه اجرا پیچ و رولپلاک سرامیک نما و سنگ نما می‌شود . برای پیچ و رولپلاک سرامیک نما عملیات سوراخ‌کاری به جای سرامیک‌، روی بند‌ها اجرا می‌شود و وظیفه نگه‌داشتن سرامیک به عهده واشر‌هاییست که همراه با پیچ و رولپلاک سنگ نما روی سرامیک‌ها بسته می‌شود .

سوراخ کاری بندها در پیچ و رولپلاک سرامیک نما

 

سوراخ کاری بند سرامیک ها برای پیچ و رولپلاک

محکم کردن پیچ ها

بهتر است پیچ‎‌ها و واشر‌ها قبل از اجرا با رنگی مشابه سرامیک پوشانده شوند تا جلوه نما پس از پایان پیچ و رولپلاک سرامیک نما حفظ شود .

 

عوامل موثر بر قیمت اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما

سعی کردیم در این مقاله نکات اصلی در خصوص سرامیک و دلایل ایجاب پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بپردازیم، عوامل موثر بر قیمت اجرای پیچ و رولپلاک سرامیک نما به صورت زیر است :

  • شیوه دسترسی به نما
  • مساحت اجرای کار
  • جنس مصالح به کار رفته در اجرای کار
ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :