10 / 10
از 1 کاربر

ویژگی های رنگ مناسب برای نمای ساختمان

رنگ مناسب برای استفاده در نمای ساختمان

از آنجا که قرار است هر 10 سال یکبار به نوسازی و نقاشی نمای ساختمان بپردازیم بایستی برای اطمینان از کیفیت کار نهایی، دقت زیادی در انتخاب رنگ نما داشته باشیم. انتخاب رنگ مناسب برای نمای ساختمان در کنار رعایت اصول اجرایی کار متضمن کیفیت، دوام و درخشندگی نهایی رنگ نمای ساختمان خواهد بود.

در این مقاله به موارد زیر پرداخته شده است:

  • ویژگی‌های مهم رنگ نمای ساختمان
  • رنگ مناسب برای نمای سیمانی
  • رنگ مورد استفاده برای سطوح فلزی و چوبی در نمای ساختمان
  • شرایط محیطی مناسب برای اجرای رنگ نما
  • اجرای رنگ نمای ساختمان به شیوه کار در ارتفاع با طناب

با ما همراه باشید.

 

ویژگی‌های مهم رنگ نمای ساختمان

زمانی که اقدام به نقاشی نمای ساختمان می‌کنیم دارای یک فکر بلند مدت هستیم، به این معنی که بین 5 تا سال آینده تصمیم مجددی برای اجرای رنگ نمای ساختمان نخواهیم داشت. به همین دلیل بهتر است رنگی را برای نمای ساختمان انتخاب نماییم که دارای کیفیت خوبی بوده و نگهداری از آن نیز به آسانی انجام شود. یکی از مهمترین ویژگی‌های رنگ نمای ساختمان این است که میزان کمی و از آلاینده‌های محیط را جذب کند و با اجرای عملیات شستشوی نما، جلوه و زیبایی اولیه خود را مجددا بدست آورد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به متن شستشوی نمای ساختمان مراجعه فرمایید.

از موارد مهم دیگر در انتخاب رنگ نما، میزان مقاومت رنگ در برابر تابش نور خورشید و مقاومت آن در برابر اشعه UV است، چنانچه رنگ دارای خاصیت لازم نباشد به مرور زمان دچار رنگ پریدگی می‌شود و درخشندگی خود را از دست می‌دهد.

مقاومت کافی در برابر رطوبت نیز از دیگر ویژگی‌های مهم رنگ مورد استفاده در نمای ساختمان می‌باشد. چنانچه بافت رنگ اجازه نفوذ نم و رطوبت به نمای ساختمان را بدهد، رنگ در گذر زمان پوسته پوسته شده و از نمای ساختمان جدا می‌شود.

مقاومت فیزیکی مناسب در برابر ضربه و خراشیدگی نیز از ویژگی‌های لازم برای رنگ استفاده شده در نمای ساختمان می‌باشد.

 

رنگ مناسب برای نمای سیمانی

برای پوشش نمای سیمانی از رنگ‌های اکریلیک استفاده می‌شود، این نوع رنگ به دلیل اکریلیک و سیلیکون موجود در خود دارای قدرت چسبندگی فوق العاده‌ای به سطوح مختلف هستند. قابلیت شستشو و رنگدانه‌های پایدار نیز از دیگر عواملی است که موجب محبوبیت این نوع رنگ برای نمای ساختمان شده است.

چنانچه این رنگ دارای کیفیت تولید مورد قبولی باشد عمر مفیدی بین 5 تا 10 در نمای ساختمان خواهد داشت و در طی این دوره کیفیت ظاهر ابتدایی خود را حفظ می‌کند و نیازی به بهسازی مجدد نخواهد بود. برای اجرای این رنگ در نمای ساختمان بهتر است که مراحل زیر گام به گام اجرا شود.

شستشوی نما، ترک گیری نما و اصلاح زیرسازی، اجرای پرایمر در سطح مورد نظر، اجرای لایه اول رنگ و اجرای دومین لایه رنگ روی نمای ساختمان.

استفاده از پرایمر در رضایت شما از رنگ نما تاثیر زیادی خواهد داشت، استفاده از این ماده به عنوان لایه زیرین رنگ، علاوه بر کاهش رنگ مصرفی سبب افزایش چسبندگی رنگ و سیمان نمای ساختمان می‌شود و استفاده از آن برای سطوحی که در گذشته رنگ نشده‌اند، الزامی می‌باشد. در نظر داشته باشید که پرایمر استفاده شده بایستی دارای سازگاری با رنگ مورد استفاده باشد و ترجیحا تولید یک شرکت باشند.

در خصوص تعداد دفعات اجرای رنگ نیز در نظر داشته باشید که بایستی این کار تا ایجاد پوشش مناسب رنگ بر روی نمای ساختمان ادامه یابد و عموما دو دست رنگ بر روی نمای ساختمان اجرا می‌گردد. تعداد این دفعات ارتباط زیادی با کیفیت رنگ تهیه شده و همچنین رنگ اولیه سطح(رنگ زیر کار) خواهد داشت.

 

رنگ مورد استفاده برای سطوح فلزی و چوبی در نمای ساختمان

برای احیای رنگ سطوح فلزی از رنگ‌های روغنی استفاده می‌شود، این نوع رنگ از گذشته رواج زیادی داشته و به دلیل پوشش‌دهی مناسبی که دارد و سهولت در اجرا آن، کیفیت کار نهایی راضی کننده خواهد بود. تنها نکته‌ای که بایستی به آن توجه کرد انتخاب رنگ برای نقاشی نما از بین سه نوع براق، نیمه مات و مات می‌باشد.

هر کدام از این سه نوع کاربرد خاص خود را دارد و در این بین بهتر است برای کنترل بازتاب نور خورشید و در عین حال حفظ جلوه نما از رنگ روغنی نیمه مات برای نمای ساختمان استفاده کرد. به خاطر داشته باشید ترمیم زیرسازی و یک‌دست نمودن سطح مورد نظر پیش از اجرای رنگ، مهمترین عامل در کیفیت نهایی رنگ آمیزی می‌باشد.

برای رنگ آمیزی نمای ساختمان با سطوح چوبی و ترموود نیز از رنگ‌های مخصوص این سطوح استفاده می‌شود که ممکن است پایه روغنی یا گیاهی باشد، این رنگ‌ها عموما تولید خارج ایران بوده و بایستی از اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید. رنگ‌های مخصوص چوب در فام‌های محدودی مانند زیتونی و فندقی تولید می‌شود که یکی از محبوب‌ترین آن فام شفاف می‌باشد. فام شفاف به عنوان لایه محافظ و ترمیم کننده چوب به کار می‌رود و در عین حال، رنگ و طرح طبیعی چوب را حفظ می‌کند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.

 

شرایط محیطی مناسب برای اجرای رنگ نما

بهتر است که عملیات رنگ آمیزی نمای ساختمان به جهت حفظ ایمنی مجریان کار و همین‌طور بالابردن کیفیت نهایی کار در شرایط آب و هوایی پایدار و در دمای بالای 10 درجه سانتی‌گراد انجام شود. چنانچه اجرای پروژه در شرایط آب و هوایی ناپایدار مانند وزیدن باد انجام شود، علاوه بر اینکه احتمال حادثه برای مجریان کار را افزایش می‌دهد، می‌تواند سبب نشستن گرد و خاک برروی نما پیش از خشک شدن رنگ شده و همین موضوع بر کیفیت چسبندگی رنگ و سطح، درخشندگی رنگ و پوسته پوسته شدن آن تاثیر منفی می‌گذارد.

در خصوص دمای محیط نیز در نظر داشته باشید که ذرات رنگ در زمان ایجاد پیوند بین خود و سطح نما نیاز به دمایی بالایی 10 درجه دارد و عدم رعایت این شرایط عمر مفید رنگ نمای ساختمان را کاهش خواهد داد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که اجرای عملیات نقاشی نما از اواسط بهار تا اواسط پاییز صورت گیرد.

 

اجرای رنگ نمای ساختمان به شیوه کار در ارتفاع با طناب

گام بعدی پس از انتخاب رنگ برای بهسازی نمای ساختمان، انتخاب مناسب‌ترین شیوه جهت اجرای کار می‌باشد. برای اجرای نقاشی نما عموما از دو روش کار در ارتفاع با طناب یا کار با داربست استفاده می‌شود. هر کدام از دو شیوه معایب و مزایای خود را برای اجرای رنگ آمیزی نمای ساختمان دارد. به طور مثال می‌توان اظهار کرد که در کار با داربست کیفیت نهایی رنگ تا حدودی بالاتر خواهد بود و در شیوه کار با طناب ایمنی مجریان کار به شدت بالاتر می‌باشد. در این شیوه مجری کار توسط دو طناب مهار می‌شود که هر کدام از آنها در نقاط مستحکمی در بام ساختمان بسته شده است. برتری دیگر این شیوه نسبت به کار با داربست، در عدم ایجاد مزاحمت برای همسایگان و همینطور عدم نیاز به مجوز شهرداری در معابر اصلی شهر می‌باشد.

 

 

بعضی از خدمات ارائه شده توسط نما روز

رنگ آمیزی نمای ساختمان

شستشوی نمای ساختمان

نورپردازی نما

آب بندی نما

 

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :