نگهداری و تعمیرات نمای ساختمان(نت)
نمای ساختمان نیز مانند تمامی تجهیزات، دستگاهها، ماشین آلات و دیگر ساختارهای فیزیکی نیازمند رسیدگی دورهای و نظارت تخصصی خود میباشد. نگهداری و تعمیرات نمای ساختمان که به آن نت نمای ساختمان نیز گفته میشود شامل مجموعهای از فعالیت ها میباشد که سبب حفظ شرایط ایدهآل و یا ارتقا امکانات نمای ساختمان میشود. این فعالیتها که در این مقاله اختصارا به آن تعمیرات نمای ساختمان گفته میشود مرحله پیشین بازسازی نمای ساختمان محسوب میشود و در صورت اجرای مناسب آن، کیفیت عمر مفید نمای ساختمان افزایش پیدا میکند.
اغلب شاخههای تعمیرات نمای ساختمان به شیوه کار در ارتفاع با طناب اجرا میشود که در ادامه با آن آشنا میشویم، در این مقاله به فعالیتهای اصلی تعمیرات نمای ساختمان که به صورت زیر میباشد پرداخته شده است:
- استفاده از شیوه کار با طناب برای اجرای تعمیرات نمای ساختمان
- تعمیرات نمای ساختمان برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به محیطهای داخلی با آب بندی نمای ساختمان
- تعمیرات نمای ساختمان برای جلوگیری از سقوط مصالح و تجهیزات
- تعمیرات نمای ساختمان و فرآیند جلوگیری از ورود پرندگان به نورگیرها و درز انقطاع
- تعمیرات نمای ساختمان و بهسازی نما در فرآیند شستشوی نما
- تعمیرات نمای ساختمان و فرآیند نقاشی نما
- تعمیرات نمای ساختمان و فرآیند تعویض مصالح و تجهیزات نما
- نصب تجهیزات جدید در نمای ساختمان
با ما همراه باشید.
استفاده از شیوه کار در ارتفاع با طناب برای اجرای تعمیرات نمای ساختمان
عموما از دو شیوه کار در ارتفاع با طناب و استفاده از داربست برای دسترسی به نمای ساختمان استفاده میشود که جهت انجام کارهای سبک کار با طناب و برای انجام عملیاتهای سنگین کار با داربست در اولویت اجرا میباشد و چون عمده کارهای اجرایی تعمیرات نمای ساختمان از جنس کارهای سبک میباشد، در بیشترین پروژهها از این شیوه برای دسترسی به نمای ساختمان استفاده میشود.
در این شیوه مجری کار با استفاده از طنابهای مخصوصی که در بام ساختمان بسته میشود به نمای ساختمان دسترسی پیدا میکند. انجام تعمیرات نما به شیوه کار با طناب نه تنها بسیار ایمن بوده بلکه سبب افزایش سرعت اجرا و کاهش هزینه های انجام کار میشود. چناچه محدودیتی در معماری نما وجود نداشته باشد برای استفاده از این شیوه جهت انجام تعمیرات نمای ساختمان کافیست تا بام ساختمان مجهز به زیرساختی باشد تا بتوان طناب کار در ارتفاع را در آنجا مستقر کرد.
این زیرساخت تجهیزات پیچیدهای نبوده و میتوان از هر ستونی که قابلیت تحمل وزن مجری کار را دارد برای بستن طناب استفاده نمود. به طور مثال کانالهای تقویت شده کولر آبی، پایه هواساز و گیره گاورنر آسانسور از جمله زیرساختهای مورد استفاده میباشد. در صورت عدم وجود زیرساخت مناسب میتوان از متخصصین کار با طناب جهت ایجاد نقاط اتکا کمک گرفت اما چنانچه امکان استفاده از وجود نداشته باشد میبایست از دیگر شیوههای کار در ارتفاع برای انجام تعمیرات نمای ساختمان بهره برد.
تعمیرات نمای ساختمان برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به محیطهای داخلی
نفوذ نم و رطوبت هوای آزاد از جمله مواردیست که در صورت وجود نقص در نما وارد محیط داخلی ساختمان شده و ایجاد خسارت میکند . رفع این مشکل نیازمند تعمیرات نمای ساختمان بوسیله مواد مناسب عایق کاری است . مواد مورد نیاز برای آب بندی سطوح مختلف تفاوت دارند اما به طور کلی بایستی از موادی استفاده نمود که در برابر شرایط جوی پایداری مناسبی داشته باشد تا عمر مفید آب بندی نمای ساختمان افزایش پیدا کند.
تعمیرات نمای ساختمان برای جلوگیری از سقوط مصالح و تجهیزات
سقوط مصالح و متریال تشکیل دهنده نما و همچنین تجهیزات نصب شده در نما از خطر آفرینترین حوادث ساختمانهای در حال بهره برداری است که برای جلوگیری از این حوادث بایستی به ایستایی کامل این تجهیزات اطمینان داشته باشید. این دسته از تعمیرات نمای ساختمان میتواند شامل عملیات پیشگیرانه یا بازدیدهای دورهای باشد. در این دسته از تعمیرات نما اتصال هر کدام از مصالح و تجهیزات موجود در نما با راه حل مناسب به بدنه نمای ساختمان تقویت خواهد شد.
تعمیرات نمای ساختمان و فرآیند جلوگیری از نفوذ پرندگان به نورگیرها و درز انقطاع
لانه سازی و ورود پرندگان از جمله موضوعاتی است که آسایش ساکنین ساختمان را کاهش خواهد داد. پرنده در هر محلی که دارای حداقل امنیت باشد مستقر شده و با ایجاد صدا و ایجاد آلودگی برای ساکنین ساختمان ایجاد مزاحمت میکنند. بهترین راه برای رفع این مشکل جلوگیری از ورود پرندگان برای ورود به این نقاط است.
تعمیرات نمای ساختمان و بهسازی نما در فرآیند شستشوی نما
شستشو و پاکسازی سطوح نما از جمله کارهایی است که به طور کامل به حفظ زیبایی نما مربوط میشود و این دسته از عملیات تعمیرات نمای ساختمان بهتر است که به صورت دورهای انجام شود تا از ایجاد رسوب بر روی نمای ساختمان جلوگیری شود. شستشوی نمای ساختمان عموما بدون استفاده از مواد شوینده انجام میشود و برای تمام سطوح از فرآیندی مشابه استفاده میشود. شستشوی نمای ساختمان به دو صورت انجام میشود:
یک. استفاده از واترجت یا همان دستگاه کارواش صنعتی که برای از بین بردن آلودگیهای شدید سطوح صیقلی و پاکسازی کامل سطوح غیرصیقلی استفاده میشود.
دو. روش سنتی که در آن از ابر، طی و تیغ برای نظافت شیشه و کامپوزیت استفاده میشود.
تعمیرات نمای ساختمان و فرآیند رنگ آمیزی نما
رنگ از جمله متریالی است که عمر آن بر روی نما کمتر از عمر ساختمان است و نیاز است که این متریال به صورت دوره در نمای ساختمان تجدید شود. سیمان، تجهیزات فلزی و چوب از جمله مصالح استفاده شده در نمای ساختمان است که برای حفظ سلامت و زیبایی آن باید به صورت دوره ای تحت تعمیرات قرار گرفته و رنگ آمیزی آن انجام شود.
بعضی از خدمات انجام شده توسط نماروز
نصب تجهیزات نمای ساختمان
بازسازی نمای ساختمان
تعمیرات نما ساختمان
مقاوم سازی نما
به سازی نما