بازسازی نمای ساختمان و هرآنچه باید در مورد آن بدانیم
بازسازی نمای ساختمان مرحله ماقبل از تخریب در چرخه عمر ساختمان است، زمانی که نقص های اساسی در نمای ساختمان به چشم میآید فاز ابتدایی بازسازی نمای ساختمان شروع شده است، به این مرحله نوسازی نما گفته میشود که شامل اجرای نگهداری و تعمیرات ساختمان میباشد. پس از طی شدن دوران نوسازی نما و با گسترده شدن ایرادهای نما وارد فاز اصلی بازسازی نمای ساختمان خواهیم شد که در این مرحله نمای ساختمان با تغییرات اساسی روبرو میگردد . تغییر کاربری ساختمان نیز از عواملی است که علاوه بر فرسودگی نما سبب اقدام به بازسازی نمای ساختمان خواهد شد.
به طور کلی در روند بازسازی نمای ساختمان مراحل تحقیقات در خصوص ساختمان، طراحی نما، انتخاب مصالح، برداشتن نمای قدیمی و اجرای نمای جدید طی میشود. برای آشنایی با این مراحل سعی شده است تا در این مقاله به نکات برجسته مراحل مختلف نگهداری و تعمیرات(نت) و بازسازی نمای ساختمان اشاره شود و در همین راستا به موارد زیر پرداخته شده است.
- شاید نیازی به بازسازی نمای ساختمان نباشد، نشانههای نیاز نمای ساختمان به نگهداری و تعمیرات(نت)
- سقوط مصالح نمای ساختمان (راه حل: پیچ و رولپلاک نمای ساختمان )
- پوسیدگی نما و نفوذ رطوبت به داخل ساختمان
- ایجاد رسوب در نما
- ظهور شکاف و ترکهای سطحی در نما
- چگونه با آب بندی نمای ساختمان نیاز به بازسازی نمای ساختمان را به تعویق بیندازیم
- معیارهای تاثیرگذار در مرحله طراحی برای بازسازی نمای ساختمان
- معماری منطقه و کمیته نما شهرداری
- تناسب بین معماری و اقلیم در بازسازی نمای ساختمان
- کاربری ساختمان
- مسکونی
- تجاری
- اداری
- فرهنگی، دولتی
- توجه به بودجه در نظر گرفته شده برای تمام مراحل بازسازی نمای ساختمان
- اهمیت سازه و اسکلت ساختمان در بازسازی نما
- حجم و گستردگی ساختمان
- بازسازی نمای آپارتمان
- بازسازی نمای شهرک مسکونی
- تغییراتی که در زمان طراحی تاثیر زیادی در بهبود بازسازی نمای ساختمان دارد
- نورپردازی نما
- تعویض فلاشینگ و بازشوها
- تعویض پله ورودی
- نصب جان پناه
- استفاده از گیاه و دیوار سبز در بازسازی نمای ساختمان
- تعویض کفپوش هم جزئی از بازسازی نمای ساختمان است
- نکاتی درخصوص اجرای بازسازی نمای ساختمان
- نمای قدیمی ساختمان
- تناسب نمای قدیمی و مصالح به کار رفته در نمای جدید در اجرای بازسازی نمای ساختمان
- مصالح معمول که در بازسازی نمای ساختمان به صورت خشک اجرا میشوند
- کامپوزیت
- جی اف ار سی
- ترموود
- بتن اکسپوز
- کناف
- شیشه
- سمنت برد
- سرامیک
- رنگ
- مسائلی در بازسازی نمای ساختمان که عموما به آنها کم توجهی میشود
- رعایت ایمنی در حین اجرای بازسازی نما
- مبحث 19 مقررات ملی ساختمان
- عایقکاری نمای ساختمان
- مقاومسازی نمای ساختمان در برابر زلزله در بازسازی نمای ساختمان
- عوامل موثر در قیمت بازسازی نمای ساختمان
ضمنا به عرض میرساند که این متن به دلیل گستره زیاد مطالب مربوط به بازسازی نمای ساختمان همواره در حال تکامل میباشد.
با ما همراه باشید.
شاید نیازی به بازسازی نمای ساختمان نباشد، نشانههای نیاز نمای ساختمان به نگهداری و تعمیرات(نت)
نمای ساختمان از لحاظ نگهداری و تعمیرات(نت) تفاوت زیادی با دیگر بخشهای تشکیل دهنده ساختمان دارد و عموما نت نمای ساختمان مورد بیتوجهی قرار میگیرد. به همین دلیل عوامل زیبایی بخش نما با سرعت زیادی دچار افت شده و ساکنین مجبور به اقداماتی جهت بهسازی نمای ساختمان میشوند. به خاطر داشته باشید که در این شرایط همچنان نیاز به بازسازی نمای ساختمان احساس نمیشود.
موارد زیر نشان دهنده بروز نقص در نمای ساختمان میباشد که عدم برطرف کردن آن سبب تسریع نیاز به بازسازی نمای ساختمان خواهد شد.
سقوط مصالح نمای ساختمان
خارجیترین پوسته نمای ساختمان همواره در معرض جداشدن از نما بوده و سقوط این مصالح میتواند سبب بروز حوادث جبرانناپذیری گردد. برای ساختمان هایی که نمای آن به شیوه خشک کار شده است میتواند برای جلوگیری از سقوط مصالح اقدام به بازرسی دورهای از نمای ساختمان نمود اما این امکان برای نمای تر امکان پذیر نمیباشد. انجام بازرسی دورهای عمر نمای ساختمان را افزایش میدهد و نیاز به بازسازی نمای ساختمان را به تعویق میاندازد. برای نگهداری از نمای تر نیز بایستی با مشاهده اولین نشانههای سقوط مصالح نما، اقدام به مقاومسازی نما نمود.
پوسیدگی نما و نفوذ رطوبت به داخل ساختمان
عموما سطح نمای ساختمان در برابر نفوذ رطوبت مقاومت کافی را دارد، با این وجود آب یکی از مهمترین خطراتیست که سلامت نمای ساختمان را تهدید میکند، اگر آب و رطوبت از طریق نقطهای از نما عبور کند علاوه بر آسیب به فضای داخلی ساختمان وارد لایههای درونی نما شده و در چیدمان لایههای نمای ساختمان تغییر ایجاد میکند، همین تغییر در ساختار درونی نما سبب افت استقامت نما شده و منجر به پوسیدگی نما میشود، برای جلوگیری از این معظل که یکی از دلایل اصلی نیاز به بازسازی نمای ساختمان است، بهتر است که با مشاهده اولین نشانههای نفوذ نم به داخل ساختمان نسبت به آب بندی نمای ساختمان اقدام شود.
ایجاد رسوب در نما
یکی دیگر از مشکلات نمای ساختمان وجود انواع آلودگی از جمله آلایندهها، گرد، غبار، باران و دیگر مواردیست که در صورت باقیماندن بر روی نما به آرامی در سطح رسوب کرده و علاوهبر تخریب مصالح تشکیل دهنده نما زیبایی نمای ساختمان مخدوش میکند. موثرترین راه برای حل این مشکل اجرای شستشوی نمای ساختمان به صورت دوره ای میباشد که اجرای آن علاوهبر حفظ سلامت متریال تشکیل دهنده نما موجب به تعویق افتادن انجام بازسازی نمای ساختمان میشود.
ظهور شکاف و ترکهای سطحی در نما
ایجاد شکاف و ترک یکی دیگر از مشکلاتیست که در ساختمانهای زیادی به چشم میخورد، این موضوع به دلایلی مانند اجرای ناصحیح نما، نشست ساختمان و زلزله بوجود میآید. این عامل از نشانههای نقص جدی در ساختمان است و بایستی از مهندسین عمران برای تشخیص چرایی آن کمک گرفت، تشخیص علت بروز این مشکل اهمیتی فوق العاده در انتخاب روش و مصالح ترمیم نمای خواهد داشت. در مواقعی لازم است برای از بین بردن شکاف موجود، نمای ساختمان را تا نقطه اتکا تراشیده و مجددا اقدام به نماسازی نمود که این مورد بخشی از فرایند بازسازی نمای ساختمان خواهد بود.
چگونه نیاز به بازسازی نمای ساختمان را به تعویق بیاندازیم
تنها راه برای به تعویق انداختن نیاز به بازسازی نمای ساختمان اجرای صحیح نگهداری و تعمیرات نمای ساختمان طبق زمانبندی مناسب میباشد. اقدامات لازم برای نگهداری از نمای عموم ساختمانهاکه از مصالح سنگ، آجر، کامپوزیت و سیمان تشکیل شدهاند در جدول زیر نمایش داده شده است.