عایق کاری نمای ساختمان-عایق های رطوبتی
عایق کاری نمای ساختمان از زیرشاخه های خدمات مقاوم سازی نمای ساختمان بوده و در سه مبحث جداگانه ی عایق کاری رطوبتی، صوتی و حرارتی مورد برسی قرار می گیرد .
پیش تر در مقاله های آب بندی نمای ساختمان ، رفع نم نمای ساختمان و آب بندی نمای کامپوزیت به طور مفصل در خصوص عایق کاری نمای ساختمان بحث کرده ایم .
به همین دلیل بخشی از مقاله عایق کاری نمای ساختمان با مقاله های عنوان شده هم پوشانی دارد .
در مقالات دیگر با روش های مختلف پیچ و رولپلاک سنگ نما اشنا شدیم. در این مقاله به صورت کلی به عایق کاری نما در شاخه ی عایق های رطوبتی نگاه شده است، در بخش ابتدایی مقاله، ویژگی های مواد استفاده شده برای آب بندی نمای ساختمان از جمله مواد نانو، رزین، چسب ها، مواد پلیمری و عایق های دو جزئی را برسی می کنیم .
و در بخش دوم مقاله شرایط هر کدام از سطوح آجرنما، سنگ، سیمان، کامپوزیت و شیشه را تحت تاثیر عایق کاری نما با مواد فوق برسی می کنیم .
ویژگی مواد مورد استفاده برای عایق کاری نمای ساختمان
مواد نانو :
این مواد به منافذ سطح نفوذ کرده و با ایجاد کریستال جلوی نفوذ آب به داخل سطح را می گیرند و سبب عایق کاری نما می شوند .خواص فیزیکی این مواد شبیه آب می باشد، شفاف و بدون بو هستند، مقاومت این مواد در برابر شرایط جوی و اشعهUV متوسط بوده و عمر مفید آنها بر روی سطح بین 5 تا 10 می باشد .
رزین های متناسب برای عایق کاری نما :
این مواد غلیظ بوده و از لحاظ ظاهری مانند چسب هستند . رزین ها به صورت لایه ای یک پارچه سطح را می پوشانند . این مواد سبب تغییر در ظاهر سطح می شوند و سبب براق شدن نما می گردد . دوام این مواد بر روی سطح مادام العمر می باشد .
Z90 و دیگر عایق های پلیمری استفاده شده در عایق کاری نما :
این مواد نقاط ضعف مربوط به مواد نانو و رزین ها از جمله عمر مفید کم بر روی نما و ایجاد تغییر ظاهری مصالح نما را ندارند . هزینه استفاده از این مواد بالا بوده و به صورت عمومی توصیه نمی شوند .
چسب های پلی یورتان، بهترین چسب عایق کاری نما و آب بندی :
برای آب بندی درز ها و ژوئن ها از چسب پلی اورتان استفاده می شود . این مواد دارای مقاومت بالا در برابر شرایط سخت جوی می باشند . انعطاف پذیری بالا و قدرت چسبندگی بالا از ویژگی های اصلی چسب های پلی یورتان است . استفاده از سیلیکون(آکواریوم) برای عایق کاری نمای ساختمان توصیه نمی شود .
عایق های دوجزئی:
عایق های دوجزئی از لحاظ خواص فیزیکی مانند بتن بوده و در صورت استفاده تمامی سطح زیرین را می پوشانند . استفاده از این مواد آخرین راه حل عایق کاری نما می باشد و در شرایطی که با فشار منفی آب مواجه باشیم کاربرد دارد .
عایق کاری نمای ساختمان متناسب با سطح نما
در این بخش به صورت گذرا به مواد مناسب برای عایق کاری هر کدام از مصالح نما می پردازیم :
عایق کاری آجر نما : مشکل عمده در نمای آجری شوره زدگی سطح در اثر نفوذ آب به آجر می باشد . استفاده از مواد نانو یا رزین ها برای عایق کاری نمای آجری کفایت می کند و در حالت معمول نیازی به استفاده از دیگر مواد آب بندی سطح نمی باشد .
عایق کاری نمای سنگی : بهتر است که برای سنگ نما از مواد نانو استفاده شود . به همین منظور ابتدا بندکشی نما ترمیم شده و سپس سنگ نما عایق کاری می شود .
استفاده از رزین برای سنگ نما سبب براق شدن نما میشود از همین رو استفاده از این مواد برای نمای سنگی سلیقه ای می باشد .
عایق کاری نمای شیشه و کامپوزیت : منافذ اصلی ورود آب در نماهای ساخته شده از شیشه و کامپوزیت، درز بین دو کامپوزیت و نقاط اتصال شیشه به دیگر مصالح ساختمانی می باشد . برای عایق کاری و آب بندی این درز ها از فوم های لوله ای و چسب پلی یورتان استفاده می شود .
عایق کاری نمای سیمانی : برای آب بندی نمای سیمانی با توجه به شدت جذب آب نما، می توان به ترتیب از مواد نانو، مواد پلیمری و عایق های دو جزئی استفاده می شود .