10 / 10
از 1 کاربر

پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

سنگ یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی و سنگ تراورتن از محبوب‌ترین سنگ‌ها در نما‌سازی ساختمان است . بدون شک قیمت مناسب یکی از نکات کاربرد زیاد سنگ تراورتن است اما این سنگ ویژگی‌های دیگری نیز دارد که موجب اقبال سازندگان به استفاده از آن شده است . با این مقاله همراه باشید تا علاوه بر نکاتی در خصوص اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن، مواردی نیز در مورد علم سنگ‌شناسی را با شما در میان بگذاریم .

در این مقاله به موارد زیر می‌پردازیم :

  • ویژگی‌های سنگ تراورتن و تاثیر آن بر نما‌سازی ساختمان
  • شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن
  • مراحل اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن
  • عوامل موثر بر قیمت اجرای کار

 

ویژگی‌های سنگ تراورتن و تاثیر آن بر نما‌سازی ساختمان

معیار‌های زیادی را برای تفسیر ویژگی‌های مختلف سنگ می‌توان برشمرد که اکثر آنها بالاتر از سطح این مقاله بوده و امکان گنجاندن آن در موضوع پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن و نما‌سازی وجود ندارد . با این حال می‌توان با شناخت معیار‌های تخلخل، جذب آب و شاخص مقاومت پانچ گوشه‌ای از دلایل کاربرد زیاد سنگ تراورتن در ساخت و ساز را بشناسیم .

درصد تخلخل :از این عدد برای بیان میزان ناصافی سطح سنگ استفاده می‌شود و هر چه این عدد افزایش می‌یابد میزان این کاهش پیدا می‌کند . به عبارت دیگر افزایش تخلخل موجب ایجاد پیوند بهتر بین سنگ و ملات سیمانی نما‌سازی می‌شود . در نظر داشته باشید که درصد تخلخل سنگ تراورتن بالا بوده و در نتیجه این سنگ گیرایی خوبی با ملات سیمانی دارد و چنانچه در نصب آن از اسکوپ‌گذاری استفاده شود احتمال نیاز به مقاوم سازی با پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن به شدت کاهش می‌یابد .

درصد جذب آب :این عدد هم می‌تواند بیانگر ویژگی تخلخل سنگ باشد و نمایانگر میزان امکان نفوذ آب به داخل سنگ است . درست است که بالا بودن این عدد سبب بهبود پیوند سنگ و ملات می‌شود اما افزایش ضریب جذب آب به معنی نفوذ بیشتر آب محیط مانند آب باران در سنگ نیز می‌باشد . نفوذ آب باران در سنگ و تغییر حجم آب در خلل و فرج سنگ در بلند‌مدت موجب تخریب سنگ خواهد شد . عدد درصد جذب آب در سنگ تراورتن بالا بوده و به همین دلیل برای کاهش نیاز به اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن می‌توان پس از اجرای آن در نما، سطح آن را رزین اندود نمود تا از نفوذ آب به درون آن جلوگیری کرد .

شاخص مقاومت پانچ : شاخص مقاومت پانچ برای توصیف تردی سنگ و شکل پذیری دائمی آن استفاده می‌شود . پایین بودن این عدد به معنای اجرای راحت‌تر برش‌کاری‌، سوراخ‌کاری و شکل‌دهی سنگ است . سنگ تراورتن دارای شاخص مقاومت پانچ متوسط است و عدد این شاخص برای سنگ تراورتن نسبت به دیگر سنگ‌هایی که در نما‌سازی ساختمان استفاده می‌شود کمتر است . مناسب بودن تردی سنگ تراورتن موجب شده است که اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن با سرعت مناسبی انجام شود و همچنین بتوان برای سوراخ‌کاری این سنگ از دریل‌های گیربکسی استفاده کرد که به ملات پشت سنگ آسیبی وارد نمی‌کنند .

 

شیوه دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

تصمیم‌گیری در خصوص چگونگی دسترسی به نمای ساختمان برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن موضوعی مهم است و می‌توان از دو شیوه کار با طناب و استفاده از داربست برای اجرای پروژه استفاده کرد . هر کدام از این شیوه‌ها کاربرد خود را برای کار در ارتفاع داشته و دارای نقاط قوت و ضعف خود هستند .

در حالت کلی چنانچه زیرساخت موجود در ساختمان و نحوه معماری نما امکان استفاده کار با طناب را میسر کند، بهتر است از این شیوه برای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن استفاده کرد . استفاده از این شیوه ایمنی فوق العاده ای برای مجری کار در ارتفاع فراهم کرده و سبب کاهش هزینه‌های اجرای پروژه می‌شود . اگر بنا به هر دلیلی امکان استفاده از طناب در ساختمان میسر نباشد می‌توان از داربست به عنوان شیوه جایگزین استفاده کرد .

 

مراحل اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

مراحل اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن تفاوت زیادی با اجرای این کار برای دیگر سنگ‌های نما نداشته و برای حفظ ایمنی اجرای کار و اطمینان از کیفیت نهایی پروژه، مراحل زیر طی می‌شود .

  • ایمن‌سازی محوطه اطراف ساختمان در حین اجرای کار پیچ و رولپلاک نمای ساختمان به جهت جلوگیری از ایجاد حادثه در زمان اجرا برای عابرین .
  • ایجاد مقاوم‌سازی سنگ درپوش بام ساختمان برای جلوگیری از سقوط آن در زمان اجرای کار و آسیب رساندن به مجری کاری در ارتفاع .
  • بازرسی کل سنگ‌های نما و جداسازی سنگ‌هایی که احتمال سقوط آنها در اثر لرزش دریل وجود دارد .
  • سوراخ‌کاری سنگ نما، این سوراخ‌کاری باید ابتدا و انتهای هر سنگ را پوشش داده و فاصله سوراخ‌ها حدود 40 سانتی‌متر باشد .
  • جای‌گذاری پیچ و‌ بستن، در این مرحله از اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن بخش ابتدایی پیچ توسط چکش فرو رفته و باقی توسط پیچ‌بند محکم می‌شود .
  • اجرای بتونه هم‌رنگ سنگ بر انتهای پیچ .
  • در آخرین مرحله از پیچ و رولپلاک سنگ نما سنگ‌هایی که از نما سقوط کرده‌اند را با سنگ‌های جدید جایگزین می‌کنیم .

 

عوامل موثر بر اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن

هزینه اجرای پیچ و رولپلاک سنگ تراورتن تابعی از زمان و مصالح صرف شده برای اجرای کار است که می‌توان آن‌ها را به صورت زیر خلاصه نمود :

  • بهره گیری از شیوه کار با طناب یا استفاده از داربست برای دسترسی به نمای ساختمان .
  • سطح زیر کار .
  • کیفیت مصالح به کار رفته در اجرای پروژه .
  • تعداد سنگ‌هایی که از نما سقوط کرده و بایستی مجددا نصب شوند .
ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :