شستشوی سنگ نمای ساختمان
سنگ نیز مانند سیمان، آجر، شیشه، کامپوزیت و چوب از معمولترین مصالح استفاده شده برای ساخت نمای ساختمان می باشد . سنگ در انواع مختلفی تولید شده و در نمای ساختمان به کار میرود اما میتوان بیشتر آنها را به سنگ های گرانیت، تراورتن، چینی و دکوراتیو دسته بندی کرد .
از بین سنگهای فوق سنگ گرانیت دارای سطحی صیقلی میباشد و باقی سطحی غیرصیقلی دارند که این تفاوت میتواند در روش شستشوی سنگ نمای ساختمان تاثیر گذار باشد .
برای اشراف بیشتر در مورد چگونگی شستشوی سنگ نمای ساختمان در این مقاله به موارد زیر پرداخته شده است :
- شستشوی سنگ نمای ساختمان به شیون کار با طناب
- شستشوی سنگ نمای ساختمان با دستگاه واترجت
- شستشوی سنگ گرانیت نمای ساختمان به روش دستی
- رسوب زدایی در شستشوی سنگ نمای ساختمان
- عوامل موثر بر قیمت شستشوی سنگ نمای ساختمان
شستشوی سنگ نمای ساختمان به شیوه کار با طناب
اولین قدم برای اجرای شستشوی سنگ نمای ساختمان تصمیم گیری در خصوص شیوه دسترسی به نمای ساختمان میباشد . برای دسترسی به نمای ساختمان میتوان از داربست، بالابر یا طناب استفاده کرد که هر کدام از این ابزار کارایی منحصر به فردی برای کار در ارتفاع دارند .
چنانچه معیارهایی مانند هزینه اجرایی پایین، ایمنی بالا برای مجری کار و سرعت پیشروی بالا برای انجام پروژه مدنظر باشد و امکان استفاده از طناب نیز در ساختمان وجود داشته باشد، بهتر است که از شیوه کار با طناب برای شستشوی سنگ نمای ساختمان استفاده نمایید .
برای اجرای کار با طناب برای شستشوی سنگ نمای ساختمان کافیست تا بام ساختمان مجهز به ستونهایی برای مهار طناب و تحمل وزن ارتفاع کار باشد، به طور مثال گیره گاورنر آسانسور محل مناسبی برای مهار طناب مجری کار میباشد .
در صورت عدم وجود زیرساخت مناسب برای اجرای شستشوی سنگ نمای ساختمان با طناب و یا وجود نقاطی در نمای ساختمان که نتوان با طناب به آنها دسترسی پیدا کرد، میتوانید برای اجرای کار از داربست استفاده نمایید .
شستشوی سنگ نمای ساختمان با دستگاه واترجت
روش اصلی برای شستشوی سنگ نمای ساختمان استفاده از دستگاه واترجت است . این دستگاه که نمونه نیمه صنعتی آن در کارواشها استفاده میشود، میتواند آب را با فشار بالا بر روی سطح اعمال کند و از این طریق آلودگی های روی سطح را از بین ببرد .
این دستگاه دارای یک ورودی آب و یک خروجی آب می باشد و میتوان آب شهری (آب ورودی) را با فشاری بین 100 تا 160 بار روی نما اعمال نماید . این فشار برای از بین بردن آلودگیهایی که روی سطح رسوب نکردهاند، کفایت میکند .
لازم به ذکر است که این دستگاه در انواع بنزینی، تک فاز و سه فاز موجود است که بایستی در شستشوی سنگ نمای ساختمان از نوع سه فاز آن استفاده کرد .
شستشوی سنگ گرانیت نمای ساختمان به روش دستی
شستشوی دستی یا همان استفاده از ابر برای نظافت سطوح صیقلی مانند شیشه و کامپوزیت کاربرد دارد و عموما به عنوان مکمل روش استفاده از واترجت میباشد . با این وجود چنانچه به هر دلیلی تصمیم به استفاده از واترجت برای شستشوی سنگ نمای ساختمان ندارید و سنگ نمای ساختمان شما از سنگ های گرانیت با سطحی صیقلی میباشد، میتوانید از این روش برای شستشوی سنگ نمای ساختمانتان بهره ببرید .
دقت داشته باشید که این روش تنها برای سنگهای صیقلی کاربرد دارد اما نمیتواند جایگزین خوبی برای استفاده از واترجت باشد .
رسوبزدایی در شستشوی سنگ نمای ساختمان
اگر مدت زمان زیادی از شستشوی سنگ نمای ساختمان گذشته باشد شاهد رسوبهایی از جنس آلودگی بر روی نمای ساختمان خواهید بود که در اثر اعمال آب خروجی دستگاه واترجت هم از بین نخواهند رفت .
این رسوب ها عموما در نقاطی از نمای ساختمان بوجود میآیند که در مدت طولانی تحت تاثیر آبریزهای مختلف قرار دارد، برای نمونه میتوان از سنگ های زیر پنجره ها و نقاطی که پشت لوله کشیهای مختلف قرار دارد نام برد .
اگر سنگ نمای ساختمان از جنس گرانیت باشد میتوان با استفاده از تیغ مقداری از این رسوبات را از نمای ساختمان جدا نمود اما چنانچه سطح سنگ غیرصیقلی باشد و آلودگی در گذر زمان در درون سنگ رسوب کرده باشد، پاکسازی کامل این رسوبات امکان پذیر نمی باشد . البته هر از گاهی استفاده از سندبلاست یا اسیدشویی برای شستشوی سنگ نمای ساختمان پیشنهاد میگردد که از نماروز این روش ها را به دلیل آسیب رسانی به سنگ نما، پیشنهاد نمیکند .
عوامل موثر بر قیمت شستشوی سنگ نمای ساختمان
قیمتگذاری شستشوی سنگ نمای ساختمان به نسبت سادهتر از شستشوی باقی سطوح میباشد و تحت تاثیر عوامل زیر است :
- شیوه دسترسی به نمای ساختمان
- مساحت سطح اجرای کار
- میزان آلودگی سطح که در مدت زمان اجرای پروژه تاثیرگذار است