آب بندی سنگ نمای ساختمان
سنگ از متداولترین مصالح به کار رفته در نمای ساختمان است که با توجه به ویژگیهای ذاتی و شیوههای اجرای آن، راهکارهای نگهداری از آن نیز منحصر به فرد میباشد . از معمولترین خدمات نگهداری سنگ نما میتوان به پیچ و رولپلاک و آب بندی سنگ نمای ساختمان اشاره کرد که قصد داریم در این مقاله به نکات پیرامون آب بندی سنگ نمای ساختمان بپردازیم . در ادامه موارد زیر بیان میشود :
- آب بندی نمای ساختمان به شیوه کار در ارتفاع با طناب
- نقاط ضعف سنگ نمای ساختمان در زمان بارندگی و مواد مورد استفاده در آب بندی سنگ نمای ساختمان
- چرا استفاده از عایق دوجزئی برای آب بندی سنگ نما پیشنهاد نمیشود؟
- عوامل موثر بر قیمت آب بندی سنگ نمای ساختمان
با ما همراه باشید
آب بندی سنگ نمای ساختمان به شیوه کار در ارتفاع با طناب
برای اجرای آب بندی سنگ نمای ساختمان اولین تصمیم چگونگی دسترسی به نمای ساختمان است و باید بوسیله یکی از شیوههای کار در ارتفاع اقدام به اجرا نمود . کار با طناب و استفاده از داربست معمولترین شیوههای کار در نمای ساختمان است که از این بین بهتر است که برای آب بندی سنگ نمای ساختمان از شیوه کار با طناب استفاده نمود . استفاده از این شیوه موجب افزایش ایمنی حین اجرای کار و سرعت پیشروی کار و کاهش هزینههای اجرای آب بندی سنگ نمای ساختمان میشود .
برای استفاده از این شیوه جهت آب بندی سنگ نمای ساختمان کافیست تا بام ساختمان مجهز به زیرساختی مانند کانال کولر(مقاومسازی شده)، گیره گاورنر آسانسور یا هر ستون دیگری با توان تحمل وزن ارتفاع کار باشد . در صورت عدم امکان استفاده از این شیوه میتوان آب بندی سنگ نمای ساختمان را بوسیله داربست اجرا نمود .
نقاط ضعف سنگ نمای ساختمان در زمان بارندگی
نقص در آب بندی نمای سنگی موضوعی است که بایستی از زمان اقدام به خرید سنگ، حین نصب سنگ در نما و در زمان نصب پنجرهها مورد توجه قرار گیرد .
مرغوبیت سنگ
چناچه سنگی تهیه شود که درصد جذب آبی بیش از حد مجاز داشته باشد و یا در مقابل شرایط جوی از مقاومت کافی برخوردار نباشد، شاهد نفوذ نم و رطوبت از طریق سطح سنگ به داخل ساختمان خواهیم بود . در این صورت برای آب بندی سنگ نمای ساختمان باید اقدام به پوشاندن کل سطح سنگ نما با مواد آب بند کننده نمود . رزینهای پایه آب و مواد نانو در این زمینه کاربرد دارند .
بندکشی سنگ
اگر بندکشی سنگ به صورت اصولی اجرا نشود به مرور زمان شاهد ریزش مواد بندکشی خواهیم بود و همین نقاط منفذی برای ورود آب به پشت سنگ و در نتیجه انتقال نم به داخل ساختمان خواهد بود، برای اصلاح بندکشی سنگ نمای ساختمان میتوان از ترکیب پودرهای بندکشی و رزین های عایق کننده سطح استفاده کرد که علاوه بر عایقکاری از تداوم آب بندی سنگ نمای ساختمان در طول سالیان نیز اطمینان حاصل کنیم .
نقاط اتصال پنجره و سنگ نما
یکی از معمولترین نقاط ضعف نماهای سنگی نقاط اتصال دیگر اجزا تشکیل دهنده نما با سنگ میباشد، ملات موجود در این نقاط در اثر گذشت زمان ویژگی خود را از دست داده و به مرور از بین میرود، برای آب بندی این نقاط میتوان از چسب های آب بندی مانند چسب اکریلیک و چسبهای پلی اورتان استفاده کرد . در نظر داشته باشید که چسب اکواریوم به دلیل عدم مقاومت در برابر اشعه UV برای آب بندی سنگ نمای ساختمان پیشنهاد نمیگردد .
چرا استفاده از عایق دوجزئی برای آب بندی سنگ نما پیشنهاد نمیشود؟
عایقهای دوجزئی که از موثرترین مواد در آب بندی سطوح هستند از ترکیب یک جزء مایع و یک جزء جامد پودر شده بدست میآید و پس مخلوط کردن این دو جزء ماده ای بدست میآید که از ورود هرگونه نم به داخل سطح جلوگیری میکند . اما به دلیل اینکه این مواد دارای رنگ و ضخامت است و سطح زیرین را به صورت کامل میپوشاند بهتر است که از این مواد برای آب بندی سنگ نمای ساختمان استفاده نشود . در واقع این مواد آخرین راه حل برای حل مشکل اب بندی سنگ نما میباشد .
عوامل موثر بر قیمت آب بندی سنگ نمای ساختمان
موارد زیر بیشترین اهمیت را در قیمت نهایی آب بندی سنگ نمای ساختمان خواهند داشت :
- مساحت اجرای کار
- شیوه دسترسی به نمای ساختمان
- مواد مورد استفاده در آب بندی سنگ نمای ساختمان