10 / 10
از 1 کاربر

شستشوی نمای ساختمان با واترجت

شستشوی نمای ساختمان با واترجت

شستشوی نمای ساختمان که یکی از خدمات نگهداری ساختمان است در بسیاری از ساختمان‌ها بر پایه استفاده از واترجت بنا شده است. در دو صورت شستشوی نمای ساختمان با واترجت انجام می‌شود. حالت اول زمانی است که آلودگی سطح شدید باشد و حالت دوم برای پاکسازی سطوح غیرصیقلی استفاده می‌شود. با این وجود نکاتی در شستشوی نمای ساختمان با واترجت وجود دارد که در این مقاله به آن اشاره شده است.

این موارد به صورت زیر است:

  • شستشوی نمای ساختمان با واترجت به شیوه کار در ارتفاع با طناب
  • انواع واترجت مورد استفاده برای شستشوی نمای ساختمان
  • استفاده از واترجت برای شستشوی نما با جنس سیمان، آجر و سنگ
  • استفاده از واترجت برای شستشوی نما با آلودگی شدید
  • عوامل موثر بر قیمت شستشوی نمای ساختمان با واترجت

با ما همراه باشید

 

شستشوی نمای ساختمان با واترجت به شیوه کار در ارتفاع با طناب

پیش از آنکه به معرفی دستگاه واترجت و انواع شستشوی نما بپردازید باید درخصوص چگونگی دسترسی به نمای ساختمان تصمیم‌‌گیری نمایید. می‌توان با استفاده از بالابر، داربست و کار با طناب به نمای ساختمان دسترسی پیدا کرد که چنانچه شرایط کار در ارتفاع با طناب مهیا باشد بهتر است که از این شیوه برای شستشوی نمای ساختمان با واترجت استفاده نمایید. استفاده از طناب سبب افزایش ایمنی، کاهش هزینه و بهبود سرعت پیشروی شستشوی نمای ساختمان با واترجت خواهد شد.

در حالت کلی برای استفاده از این شیوه کافیست تا بام ساختمان به زیرساخت‌های لازم جهت بستن طناب مجری کار مجهز باشد، از هر ستونی که توانایی تحمل وزن مجری کار را داشته باشد می‌توان برای بستن طناب استفاده کرد. به طور مثال کانال‌های مقاوم‌سازی شده کولر، پایه هواساز و گیره گاورنر آسانسور از مواردیست که برای اجرای کار در ارتفاع برای شستشوی نمای ساختمان با طناب به کار می‌رود.

در صورتی بنا به هر علتی امکان استفاده از این شیوه برای انجام وجود نداشته باشد می‌توان از داربست به عنوان جایگزینی جهت شستشوی نمای ساختمان با واترجت استفاده نمود.

 

انواع واترجت مورد استفاده برای شستشوی نمای ساختمان

دستگاه‌هایی که برای شستشوی نما با واترجت استفاده می‌شوند شباهت زیادی با دستگاههای مورد استفاده در کارواش‌ها دارند و تفاوت آنها در قدرت موتور و فشار آب خروجی‌ست. واترجت صنعتی که برای شستشوی نما استفاده می‌شود توانایی ایجاد فشاری تا 110 بار در آب خروجی را دارد. این دستگاه دارای یک ورودی بوده که به آب شهری وصل می‌شود و آب با فشار بالا از خروجی دستگاه خارج می‌گردد. اینکه واترجت صنعتی تنها یک ورودی دارد یکی از دلایل عدم امکان استفاده از مواد شوینده در شستشوی نمای ساختمان با واترجت است.

دستگاه‌های واترجت صنعتی در سه نوع دیزلی، تک فاز و سه فاز موجود است که پیشنهاد می‌شود برای شستشوی سطوح غیرصیقلی مانند سیمان، آجر و سنگ از نوع سه فاز که از توانایی بالاتری در پاکسازی سطوح برخوردار است استفاده شود.

 

استفاده از واترجت برای شستشوی نما با جنس سیمان، آجر و سنگ

اگر مصالح تشکیل دهنده نما از جنس غیرصیقلی مانند آجر، سیمان و سنگ باشد بایستی شستشوی نمای ساختمان با واترجت انجام شود و توصیه می‌شود که برای پاک‌سازی این سطوح از واترجت سه فاز استفاده گردد. اگر مدت زمان زیادی از آخرین نماشویی و شستشوی نما با واترجت گذشته باشد احتمال دارد که رسوب‌هایی در نمای ساختمان ایجاد شده که امکان پاکسازی آن به صورت عادی ندارد و باید از باقی روش ها مانند واترسندبلاست برای پاکسازی سطح استفاده شود.

در روش واتر سندبلاست دانه‌های سیلیس به همراه آب خروجی از واترجت خارج شده و به روی سطح اعمال می‌شود، سیلیس در زمان برخورد به سطح به علت فشار بالایی که دارد به عنوان ساینده عمل کرده و سبب لایه برداری از سطح می‌شود و رسوب‌های موجود در سطح را از بین می‌برد. به خاطر داشته باشید که استفاده ناصحیح از این روش می‌تواند به سطح آسیب وارد کند و به همین دلیل استفاده از واتر سندبلاست برای بعضی از سطوح پیشنهاد نمی‌شود.  

 

استفاده از واترجت برای شستشوی نما با آلودگی شدید

جدا از اینکه اگر سطح نما غیرصیقلی باشد باید شستشوی نما با واترجت انجام شود، در صورتی که نما از سطوح صیقلی مانند شیشه و کامپوزیت تشکیل شده و آلودگی سطح شدید باشد هم بهتر است که شستشوی نمای ساختمان با واترجت اجرا شود. استفاده از واترجت برای شستشوی شیشه و کامپوزیت باعث پاکسازی درزهای نما از گرد و غبار شده و عمر تمیزی نما را افزایش می‌دهد. اگر نمای صیقلی دچار رسوب شده باشد دیگر نمی‌توان از سندبلاست برای نظافت آن استفاده کرد و توصیه می‌شود از مواد شوینده در حجم کم برای رسوب زدایی بهره برد.

در نظر داشته باشید که مواد شوینده به صورت دستی استفاده می‌شود و بهتر است که این مواد خاصیت خنثی داشته باشد تا در صورت برخورد با دیگر بخش‌های نما از جمله لاستیک‌های درزگیر سبب آسیب رسیدن به آن نشود.

 

عوامل موثر بر قیمت شستشوی نمای ساختمان با واترجت

موارد زیر از اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار در قیمت شستشوی نمای ساختمان با واترجت است:

  • معماری نمای ساختمان
  • شیوه دسترسی به نما
  • مصالح تشکیل دهنده نما
  • مساحت اجرای کار
  • وجود برق سه فاز در ساختمان
ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :