10 / 10
از 1 کاربر

آشنایی با ظرافت های رنگ آمیزی چوب ترموود – مرمت نمای ساختمان

رنگ آمیزی ترموود

آشنایی با ظرافت های رنگ آمیزی چوب ترموود – مرمت نمای ساختمان

ترموود ها عموما از جنس چوب درخت کاج و زبان گنجشک می باشند که در اثر فرآیند های دمایی تا حدی زیادی رطوبت، صمغ، بافت های سلولزی و موجودات میکروسکوپی خود را از دست می دهند .

این چوب ها در ابتدا در دمایی بالا تر از 100 درجه سانتی گراد رطوبت زدایی شده سپس در دمایی حدود 200 درجه تغییرات شیمیایی پیدا کرده و بعد از آن به آرامی خنک می شوند .

چوب پس از طی این فرآیند ها مقاومت فوق العاده ای در برابر تغییر شکل ظاهری و فرسودگی هایی به دلایلی مانند حرارت، رطوبت و نفوذ حشرات پیدا می کند و آماده ی رنگ آمیزی می شود .

آخرین مرحله در تولید، رنگ آمیزی چوب ترموود می باشد و پس از آن ترموود آماده ی استفاده در محیط های داخلی و خارجی ساختمان می باشد .

البته عمر مفید رنگ ترموود روی نمای ساختمان حدود 4 سال می باشد و پس از آن مجددا نیاز به رنگ آمیزی چوب ترموود است .

در این مقاله برای آشنایی بیشتر با نکات مهم و مراحل اجرایی رنگ آمیزی نمای ساختمان به موارد زیر پرداخته شده است :

  • اهمیت رنگ آمیزی ترموود در افزایش طول عمر این محصول
  • نکات مهم در انتخاب رنگ ترموود
  • مراحل اجرای رنگ آمیزی ترموود
  • اجرای رنگ آمیزی ترموود به شیوه ی کار باطناب یا داربست
  • عوامل موثر بر قیمت رنگ آمیزی ترموود

 

اهمیت رنگ آمیزی ترموود در افزایش طول عمر این محصول

پیشتر به این اشاره شد که در عملیات فرآوری چوب برای تبدیل به ترموود، معایبی مانند رطوبت و موجودات میکروسکوپی چوب از بین می رود، اما همچنان امکان نفوذ رطوبت و حشرات به داخل چوب وجود دارد .

با رنگ آمیزی ترموود، حفره های سطح پوشش داده شده و از نفوذ هر گونه عاملی خارجی به داخل ترموود جلوگیری می شود؛ این پوشش دهی سبب افزایش عمر مفید ترموود می گردد .

علاوه بر این رنگ آمیزی ترموود به عنوان سپری مقاوم در برابر اشعه ی ماوراء بنفش خورشید محسوب می گردد که از آسیب دیدگی ترموود جلوگیری می کند.

 

نکات مهم در انتخاب رنگ ترموود

رنگ های ترموود در دو نوع پایه آب و پایه روغن تولید می شود . از رنگ های پایه روغن برای محیط داخلی و رنگ های پایه آب برای رنگ امیزی ترموود محیط خارجی ساختمان استفاده می شود .

پس از اجرای رنگ های پایه آب، این رنگ ها چند ملیمتر در ترموود نفوذ کرده و تمامی منافذ سطح ترموود را پر می کنند . برای حفظ جلوه ی طبیعی ترموود می توان از رنگ های روشن استفاده کرد .

در نظر داشته باشید که بهترین رنگ های استفاده شده برای نقاشی نما ، نهایتا حدود 4 سال کیفیت اولیه ی خود را حفظ کرده و تفاوت کیفیت رنگ ها در ماندگاری و زیبایی آنها در همین مدت زمان می باشد .

رنگ های استفاده شده برای ترموود وارداتی بوده و تولید کشورهایی مانند فنلاند، آلمان، کانادا، ایتالیا، روسیه و ترکیه می باشد و برند هایی مانند تکنوس، بریلوکس، مین وکس ، بهر و ازلو از برند های شناخته شده در ایران می باشند .

در زمان تهیه ی رنگ باید به کشور سازنده رنگ، اصالت کارخانه تولیدکننده و تاریخ تولید رنگ توجه کرد .

توجه داشته باشید که برخی از رنگ های موجود در بازار در کارگاه های داخلی پرشده و کیفیت مناسبی برای اجرای رنگ آمیزی ترموود ندارند، لازم است که با استفاده از بارکد ثبت شده روی بسته بندی، از اصالت رنگ مطمئن شوید .

 

مراحل اجرای رنگ آمیزی ترموود

برای اجرای رنگ ترموود سه مرحله ی اصلی اجرا می شود . لازم به ذکر است که اجرای این مراحل در هوای بارانی امکان پذیر نمی باشد .

  • لایه برداری

      ابتدا باید رنگ قبلی ترموود از روی سطح برداشته شود، این مرحله را می توان توسط واترجت یا سنباده انجام داد . این مرحله تا صیقلی شدن سطح ترموود ادامه پیدا می کند .

      در صورت استفاده از سمباده باید جهت انجام سمباده زنی در مسیر راه چوب باشد .برای لایه برداری ترموود توصیه می شود که از ماشین های سمباده لرزشی استفاده شود .

 

  • تمیز کردن سطح

      این مرحله اهمیت بالایی در کیفیت نهایی رنگ آمیزی ترموود دارد .

      بایستی سطح ترموود را پس انجام سمباده زنی توسط یک دستمال نم دار از هر گونه گرد و غبار پاکسازی کرد .

 

  • رنگ آمیزی ترموود

      در این مرحله رنگ توسط قلم مو یا اسفنج در مسیر راه چوب بر روی ترموود اجرا می شود . رنگ آمیزی ترموود در دو مرحله اجرا شده و بایستی پس از گذشت 24 ساعت از پایان مرحله ی اول و خشک شدن دست اول رنگ، مرحله دوم رنگ آمیزی ترموود اجرا شود .  

      اجرای لاک محافظ پس از اتمام رنگ آمیزی ترموود برای بعضی از رنگ ها توصیه می شود .

 

شیوه ی اجرای رنگ آمیزی چوب ترموود نمای ساختمان

برای دسترسی به نمای ساختمان می توان از شیوه های کار با طناب یا استفاده از داربست بهره برد . هر کدام از این شیوه ها مزایا و معایب خود را دارند .

استفاده از طناب برای رنگ آمیزی ترموود سبب کاهش هزینه های اجرای کار و حفظ ایمنی مجری کار می شود و استفاده از داربست به دلیل تسلط بالای مجری کار سبب افزایش کیفیت نهایی کار گشته اما سبب خلل در رفت و آمد پیرامون ساختمان خواهد شد .

بهتر است که انتخاب شیوه ی دسترسی به نما، با توجه به شرایط ساختمان صورت گیرد .

 

عوامل موثر بر قیمت رنگ آمیزی ترموود نمای ساختمان

 بخش عمده ی هزینه ی رنگ امیزی چوب ترموود مربوط به انتخاب رنگ بوده و پس از آن شیوه ی دسترسی به نمای ساختمان است که در تعیین قیمت رنگ آمیزی ترموود اهمیت دارد .

 

برخی دیگر از خدمات ارائه شده توسط گروه نماروز

  • شستشوی نمای ساختمان
  • سندبلاست نما
  • نصب توری مرغی نورگیر
  • رنگ آمیزی نمای ساختمان
  • جوشکاری در ارتفاع

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :